Scurtă prezentare
-
Tipul unității de asistență socială
Specializată în acordarea serviciilor sociale și medicale pentru persoane vârstnice aflate în situație de dependență socială.
-
Scopul
Scopul serviciului social “Caminul pentru ingrijire persoane vârstnice” este de îngrijire a persoanelor vârstnice dependente de servicii sociale și de realizare a activităţilor de bază care să răspundă nevoilor individuale, în vederea depăşirii situaţiilor de dificultate, prevenirii şi combaterii riscului de excluziune socială, promovării incluziunii sociale şi creşterii calităţii vieţii.
-
Misiunea
– Pune la dispoziția tuturor persoanelor vârstnice un ansamblu complet de dotări de cazare, servirea mesei și de petrecere a timpului liber.
– Asigura un mediu prietenos și stabil în ceea ce priveşte confortul bio-psihosocial al beneficiarului, care le va permite persoanelor vârstnice să se manifeste activ și să-și dezvolte capacitățile individuale creative.
– Asigura asistenţa medico-psihologică, îngrijirea şi recuperarea fizică a beneficiarului;
– Îmbunătăţi şi actualiza continuu condiţiile de trai şi serviciile oferite beneficiarilor din cadrul centrului, conform standardelor de calitate.
Întrebări frecvente
De cine poate să fie solicitată îngrijirea la cămin?
- Potențialii beneficiari;
- Aparținătorii acestora;
- Reprezentanții legali;
- Instituții publice și private.
Care sunt modalitățile de încheire a contractului?
Admiterea în cămin se realizează cu încheierea unui contract de furnizare servicii sociale. Contractul de furnizare servicii se va încheia între furnizor și beneficiar sau după caz.
sau, dupa caz
Cămin/furnizor și serviciul public de la domiciliul beneficiarului.
În funcție de condițiile contractuale, respectiv persoana/persoanele care participă la plata contribuției din partea beneficiarului se va încheia un Angajament de plată.
Cum se stabilește contribuția de întreținere?
Contributia de intretinere, se stabilește după caz, în sarcină:
- beneficiarului – 60% din venituri;
- aparținătorilor, până la gr. IV de rudenie;
- serviciilor publice de la domiciliul beneficiarului
și
în funcție de gradul de dependență socială
Pot să devin voluntar?
Desigur.
Așteptăm cu interes să ne contactezi prin email și să ne spui mai multe despre tine. Te rugăm să atașezi în acel email și un CV al tău ca să ne cunoaștem mai bine.
Te așteptăm!